nega kose
negovana kosa

U toku leta izloženost kose suncu, hloru i soli je neminovna. Bar u ovom delu sveta gde retko koja žena pokriva kosu u javnosti ili nosi kišobran u toku dana. Ljudi zaduženi za negu kose savetuju da nanosite maslinovo ili kokosovo ulje duž cele vlasi, dok ste na otvorenom, naročito plaži. Ovaj tretman možete ponavljati koliko god imate prilike jer je nemoguće da naškodi kosi.

Nakom svakodnevnog boravka na plaži i izlaganja suncu , kosa zahteva adekvatnu i specijalnu negu. Sunce i morska so negativno utiču na boju i elastičnost vlasi, tako da kosa postaje suva i lomljiva.

Nora Taylor poznata njujorška stilistkinja i frizerka, savetuje da je najbolje uraditi dubinsko pranje kose na kraju leta. Ona napominje da je najbolje da to uradi profesionalac. Efekat, tvrdi ona, neće biti ni blizu poželjnog, ukoliko to uradite same. Nakon dubinskog pranja, svoju boju oplemenite prelivom koji sadrži minerale i potrebnu količinu farbe bez amonijka. Na ovaj način dobićete sjaj kose “holivudskih zvezda” . Nakon toga bićete više nego spremni za nadolazeću zimu tokom koje takođe dolazi do isušivanja vlasi.

nega kose
negovana kosa

Tretman će dati zadivljujuće rezultate a sjaj se održava jednostavno, dodavanjem maslinovog ulja u regenerator koji inače koristite.

Druga opcija je da koristite  masku napravljenu od žumanceta i paradajz pirea koja će učiniti čuda za vašu oštećenu kosu. Ipak, potvrdiće svi dobri frizeri sveta, makaze su najbolji regenerator kose (ahahhaah).

1 KOMENTAR

ODGOVORI