Pa ne, ja zaista obožavam modu. To je jedini razlog zašto nikada ne bih mogla do kraja da budem asketa. Nego, ne znam kako vama, mene neki od trendova zabavljaju poput dobre komedije. Evo šta su ove godine dizajneri “skuhali” kao trend 2018, u svojim atelje-kuhinjama za nas žene željne mode.

Da li su muškarci srozani zahvaljujući trendovima i izopačenim dizajnerima?!

1. I mi kopita za trku imamo

trend 2018

Zaista je suvišno navoditi brend, slobodna procena da je Gucci u pitanju, svakako ih niko od vas neće kupovati. Evo sjajnog načina da se upropaste inače veoma lepe oksfordice u nekoliko poteza. Ove bi mogle da služe svrsi ukoliko konj lipše daleko od ranča. Da se možete, zahvaljujući ovim efikasnim kopitima, vratiti brzo kući.

2. Realno, vrlo realno

oksfordice

Nezamenljive, sjajne i još bele. Malo podsećaju na entuzijastične severnoameričke turiste u poodmaklim godinama, ali se ipak mogu sjajno uklopiti uz neku iole normalnu garderobu.

3. Da l’ sam pošla ili sam došla?

ctrend 2018

Izgledaju pre svega jako udobno. Pretpostavljam da su dizajnirane za balerine koje igraju u pozorištu kome je ukinuto grejanje. Posrnula gejša na daskama koje život znače.

4. Super baka

super baka

Nemam ništa protiv. Sećate se serijala “Super Baka”? Ja sam se plašila te serije kao niko. Da me ne asocira na tu hiperaktivnu baku, otklona možda ne bi bilo. Ako volite pivo, pa da svratite u neki “IRŠ pab”.

5. Topina, što bi rekla omladina

cipele

Ove cipele odlično stoje onima bez čukljeva i žuljeva. Nakon nošenja, doduše, teško da nećete jednu od te dve opcije pazariti. Hoće i atletsko stopalo na ovu silnu plastiku. Trostruki zgoditak. Osim toga, ako vaš “drugar Milutin, prva klupa do vrata” nabasa na vas negde u gradu, možete zajedno na pecanje.

6. Miu Miu ali muu muuu

cipele trend 2018

Da, ovo su čuvene Miu Miu koje su izgubile srednji samoglasnik. Krava, biseri i zelena čarapa su zaista predivni, ali prsti koji simuliraju krompiriće ne mogu čak ni da podlegnu ironiji. Nije mi jasan taj poriv dizajnera da tako loše imitiraju Žan Pol Gotijea. Čoveka oteraše u penziju, a jedini je znao da spoji nespojivo. Ali valjda taj imperativ degradacije ženstvenosti dovodi do ovakvih sumanutih kreacija. Ovo je gore od filera i botoksa na ženi od sto godina.

 

ODGOVORI