21. vek će definitivno ostati upamćen kao era silikonske industrije. Od korektivne hirurgije, što je bila njena primarna upotreba, estetska hirurgija je postala sinonim za pobuđivanje seksualnih fantazija. Sa svim njenim primenama i manifestacijama koje sada možemo svuda videti, postavlja se pitanje da li silikoni služe toj svrsi ili imaju potpuno suprotan efekat.

silikoni

Lepo je znati da postoji rešenje za brojne fizičke anomalije i u tom smislu estetska, tj. korektivna hirurgija, predstavlja revoluciju.

No, koliko ljudi danas pribegava rešenju fizičkih nedostataka, a koliko njih na kraju upravo proizvedu kontra efekat usled zloupotrebe iste?

Brojne su poznate ličnosti koje su posegle za mnogobrojnim operativnim zahvatima. Retko ko je to uradio sa merom i stilom. Ne mogu da ne pomenem Miki Rurka. Bio bi frajer i kao deda, a sada izgleda kao nakaza. Tužno u šta se čovek pretvorio, i za to dao celo bogatstvo.

Ono što mi u poslednje vreme bode oči je sve veći broj žena koje bez ikakvog plana odlaze pod nož. Šta je cilj? Skrenuti na sebe pažnju na taj način da ih se grozimo? Šta li je tim ženama u glavi uopšte? I kakvi su to muškarci kojima se ta prenaglašenost dopada?

Ovde ne mislim na žene koje zahvat odrade u skladu sa svojim dimenzijama. Koja žena ne voli da ima bujno poprsje? Ali zašto grunuti u jadne grudi četiri puta veću kubikažu od one koja bi izgledala prirodno. Mene je priroda obdarila i ja bih lično volela da imam manje grudi. Zašto? Pa  krive se leđa, valja nositi par kilograma prekomerne težine i to  ceo život! U odnosu na moju visinu, imam viška grudnog tkiva. I grudi za broj ili dva manje bi na meni izgledale sasvim OK, a ja bih se osećala lepše. I lakše. Zato se pitam zašto neko namerno to bira, a pri tom izgleda neprirodno i neprimereno? To nikako ne mogu shvatiti!

Najnakaradnije izgledaju one žene koje na sebe skrenu pažnju velikim silikonima, a izgledaju jeftino i neuredno. Cico, ako već to radiš moraš da izgledaš kao milion dolara, a ne da se oblačiš kod kineza i da sve osim silikona deluje kao sa pijace! Što ne ide, ne ide!

Sa druge strane, ima i onih žena prema kojima je priroda bila darovita, a one se upropastile silikonima. Videh na bazenu nedavno prelepu devojku. Džepna Venera, zgodna, putena, koža i ten savršeni, a crte lica egzotične, blago kose oči. Prelepa žena. Da sam muško odlepila bih, ma da jednu reč ne progovori. Ima u njoj nešto što bi, čini mi se, svakog muškarca privuklo. Nenapadna lepota i lica i tela. Sve je na svom mestu, sve je kako treba. Ali ipak verovatno ne bih reagovala, jer je žena ugradila kante u ono što su nekad bile prirodne grudi. Kakve god da su bile, sigurna sam da su bile lepše od ovih nastrano velikih.

Zašto sele, zašto za miloga Boga?! Ako si već želela, pa zašto tolike? Ne što je time skrenula pažnju na sebe, pa i na svoju prirodnu, ali namerno oskrnavljenu lepotu, već i na svog partnera koji izgleda kao da se nekoliko puta porodio, a posle porođaja ništa nije učinio da se bar malo uljudi. A ona kao boginja! Sveukupan utisak je tužan!

Bilo kako bilo, ne sviđa mi se ova pojava koja je već proizvela neki vid “uniformisanosti”.

silikoni

Nemam ništa protiv plastične hirurgije, ali itekako mi smeta zloupotreba iste! Ne zato što mene lično pogađa ili ugrožava, zašto bi, već zato što kao rezultat ima nedostatak osećaja za ono što nam je priroda dala i što nas čini jedinstvenim. U tome leži lepota svakog čoveka! U njegovoj specifičnosti i neponovljivosti, i to treba negovati, osim ako ne predstavlja razlog za duboki kompleks! A rekla bih da su ti slučajevi mnogo ređi u poređenju sa onim gde je odrađena intervencija a za njom nije bilo potrebe, i gde prirodan izgled sigurno izgleda lepše od usiljeno izmenjenog!

Izvor: Lana’s words

4 KOMENTARI

  1. Odlican! Zanimljiv fenomen je da se te silikonske lepotice dive jedne drugima. Čak i komentari na instagramu pokazuju da je tako. “Cico kako si mi slatka, joj i ti meni maco, vidi ko mi kaže …”i sve tako urnebesno do kraja, pileci mozgovi. A ima onih koji urade nešto zbog sebe da se osecaju bolje i to je ok. A naravno samo one žene koje su prirodno imale velike grudi znaju koja je to muka za kičmu 😂😂😂i da ne mogu da nose starke u jeku njihove popularnosti 😂😂😂

    • Korektivna hirurgija, što joj i samo ime kaže, je nastala iz sušte potrebe medicine da pomogne ljudima koji su izgubili ili oštetili delove tela nekom nesrećom. Veštačko uvo ili nos su za nekog estetskog hirurga verovatno teži posao od dva balona, verujemo. Ono što estetska hirurgija još nije dostigla jeste popravka kompleksa. Ali medicina napreduje, ko zna šta će sve moći da se nadogradi…ili skine

  2. Slažem se u potpunosti sa vama draga Mirjana, zao mi je samo sto ne mogu jednu rakiju bez šećera sa vama popiti! Ali biće i to uskoro!

    • Unapred se radujem, i rakiji i čašici razgovora. Ostajte dobro, draga praunuko od prababe

ODGOVORI